Florentino Perez, de voorzitter van Real Madrid, heeft maandagavond zijn vertrouwen uitgesproken in trainer Rafael Benitez.

De preses deed dat op een speciaal belegde persconferentie. Benitez ligt onder vuur bij Real, dat zaterdag in eigen huis met liefst 4-0 verloor van FC Barcelona.

"Rafael heeft de volledige steun en het vertrouwen van het bestuur vanwege zijn professionaliteit, ervaring en het vermogen om de huidige problemen op te lossen", was Perez duidelijk.

Volgens de voorzitter wist Real Madrid afgelopen zomer precies wie het in huis haalde toen Benitez van Napoli werd overgenomen.

"Als we hem de tijd geven, gaat dat zeker tot successen leiden. Ik begrijp de onvrede van de fans na zaterdag, maar ik vraag ze om de spelers te steunen."

Drie jaar

Benitez werd in juni gepresenteerd bij de 'Koninklijke' als opvolger van de ontslagen Carlo Ancelotti. De voormalig trainer van Valencia, Liverpool, Internazionale, Chelsea en Napoli tekende voor drie jaar.

Deze eeuw is de 55-jarige Benitez al de dertiende coach bij Real. In de Spaanse competitie staat de club momenteel derde met zes punten achterstand op koploper Barcelona.

In de Champions League kwalificeerde de club uit Madrid zich in groep A al voor de achtste finales.