Arsenal-trainer Arsène Wenger vindt het vreemd dat een club niet uit de Champions League wordt gezet als een speler zich schuldig maakt aan dopinggebruik.

Arijan Ademi, een middenvelder van Dinamo Zagreb, werd onlangs door de UEFA voor vier jaar geschorst door een positieve test na het eerdere duel met Arsenal in september.

De Kroaten wonnen die wedstrijd met 2-1. Volgens de regels van de Europese bond wordt een club pas uitgesloten bij minimaal twee dopinggevallen.

"Dat vind ik een vreemde en verrassende regel", aldus Wenger. "De UEFA bepaalt de regel, maar ik ben het er persoonlijk niet mee eens. Je kunt niet zomaar stellen dat ze een gedrogeerde speler hebben opgesteld, maar het resultaat spreekt voor zich."

Wenger gaat zelfs nog een stapje verder. "Eigenlijk betekent de regel gewoon dat je doping accepteert als UEFA zijnde. Maar het is nu eenmaal de regel en die moeten we accepteren. We moeten naar onszelf kijken."

Op de persconferentie van Dinamo Zagreb gingen trainer Zoran Mamic en aanvoerder Domagoj Antolic niet in op de schorsing van Ademi.

Meer controles

Wenger pleit al langer voor meer dopingcontroles in het voetbal. De 66-jarige Fransman uitte ook zijn zorgen omtrent het geruchtmakende WADA-rapport over systematisch dopinggebruik in de Russische atletiek.

Dinsdag neemt Arsenal het in eigen huis op tegen Dinamo Zagreb in groep F van de Champions League. De ploeg van Wenger moet winnen om een kans te houden op plaatsing voor de achtste finales.

Bekijk de standen in de Champions League