Sepp Blatter is begin deze maand naar eigen zeggen ontsnapt aan de dood. De geschorste voorzitter van de FIFA belandde in het ziekenhuis vanwege een kleine zenuwinzinking, als gevolg van alle perikelen van de laatste maanden.

''De druk op mij was enorm. Op een gegeven moment zegt het lichaam: stop. Genoeg is genoeg'', vertelt Blatter in gesprek met de Zwitserse televisiezender RTS Info.

Het interview wordt woensdag uitgezonden, maar een deel daarvan is al naar buiten gebracht.

Volgens de 79-jarige Zwitser waren zijn fysieke klachten aanzienlijk groter dan eerder naar buiten kwam.

''Ik was dicht bij de dood. Ik zat tussen zingende engelen en het vuur van de duivel in.''

Blatter mocht echter na een paar dagen het ziekenhuis weer verlaten. Artsen gaven hem wel het advies mee voorlopig rustig aan te doen.

Congres

De ethische commissie van de FIFA spreekt zich op korte termijn uit of de voorlopige schorsing van Blatter wordt omgezet in een definitieve straf.

Op 26 februari 2016 wordt tijdens een buitengewoon FIFA-congres zijn opvolger gekozen.

Blatter moet zich net als Michel Platini verantwoorden voor een dubieuze betaling uit 2011. Platini ontving toen 1,8 miljoen euro van Blatter, voor werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 zou hebben verricht. Een herenakkoord, noemden beide bestuurders het.

''Er is niets onder tafel geschoven. We hadden een contract, een mondeling contract'', aldus Blatter. ''Platini is een eerlijke man. Ik hoop dat hij terugkomt, dan wordt hij gekozen als nieuwe voorzitter van de FIFA. En als Platini terugkomt, kom ik ook terug.''