FC Utrecht-trainer Erik ten Hag had zondag na de nederlaag tegen NEC (1-0) niet voor het eerst dit seizoen het gevoel dat hij benadeeld was door de arbitrage. Collega Ernest Faber predikt realisme ondanks de goede resultaten.

"Van de vijf strafschoppen die we dit seizoen tegen hebben gekregen, waren er vier onterecht", zei Ten Hag na de wedstrijd in Nijmegen tegen de NOS. "Daar kun je niet tegen voetballen."

FC Utrecht kreeg zondag in De Goffert in 55e minuut een penalty tegen nadat arbiter Pol van Boekel een lichte overtreding van Yassin Ayoub op Navarone Foor in de hoek van het zestienmetergebied bestrafte.

"Ik heb de beelden teruggezien en op deze manier kun je wel vijf penalty's per wedstrijd gaan geven", oordeelde Ten Hag. "Het was een wedstrijd die in evenwicht was en die wordt beslist door één moment."

"We moeten ook naar onszelf kijken, we hebben onze momenten gehad om deze wedstrijd te beslissen, maar de bal wilde niet goed vallen."

Ayoub stelde in gesprek met FOX Sports dat Foor maximaal gebruikmaakte van de situatie. "Ik raak hem misschien wel, maar hij laat zich wel heel mooi vallen. De scheidsrechter wilde eerst ook een doeltrap geven, maar hij ging volgens mij af op zijn grensrechter."

Faber

Waar FC Utrecht door de vijfde nederlaag van het seizoen naar de tiende plaats op de ranglijst zakte, daar blijft NEC met zeven overwinningen en een vijfde plek verrassend goed presteren.

"Bij ons in de kleedkamer zeiden ze natuurlijk dat het een penalty was, de tegenstander zal 'nee' zeggen, maar we hebben er hard voor geknokt en dan zit het een beetje mee", aldus Faber tegen de NOS.

De coach van de promovendus benadrukte dat NEC "realistisch" moet blijven. "Maar we laten zien dat we met een klein budget op creatieve wijze goed kunnen presteren. We zijn van ver gekomen en moeten weer omhoog kijken."

Volgende week spelen de Nijmegenaren in de Gelredome de derby tegen Vitesse, dat momenteel twee punten minder heeft dan de rivaal.

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie