Vitesse-trainer Peter Bosz was zwaar ontevreden over het feit dat zijn ploeg twee punten liet liggen op bezoek bij ADO Den Haag (2-2).

"We waren gewoon niet goed genoeg. Ik vond de eerste helft al niks, maar hetzelfde gold voor de tweede helft", aldus de coach na afloop tegen de NOS

Vitesse kwam wel tot twee keer toe op voorsprong, maar zag ADO net zo vaak langszij komen. Bosz vindt dat de ploeg uit Arnhem dat aan zichzelf te wijten heeft.

"Het leek alsof we domineerden, maar dat kwam vooral doordat ADO zich terug liet zakken op eigen helft. Toch kwamen we op 1-0, maar met onze kwaliteiten moeten we dat veel beter uitspelen. We hadden de 2-0 moeten maken, maar dat was niet omdat wij zo geweldig speelden."

Arbitrage

Voor Vitesse zat de arbitrage ook niet helemaal mee. De bezoekers claimden na de 1-0 een strafschop omdat Kevin Jansen onreglementair Dominic Solanke zou hebben gestuit in het zestienmetergebied, maar scheidsrechter Bas Nijhuis oordeelde anders.

ADO kreeg later wel een penalty nadat Mike Havenaar zou zijn vastgehouden. Toch wil Bosz de schuld niet bij de arbitrage zoeken. "Het lijkt me verstandig om daar niks over te zeggen. In Nederland word je dan al snel geschorst", doelt Bosz op zijn recente schorsing.

"Ik heb niet naar een leuke wedstrijd zitten kijken. We halen hier een punt, terwijl het er drie hadden moeten zijn. Ik ben hier niet blij en tevreden over. We moeten leren van de fouten die we maken."