Dirk Kuijt kon zondag na de 5-0 zege van Feyenoord op FC Twente niet anders dan tevreden zijn met het spel van zijn ploeg.

"Eindelijk deden we onszelf niets tekort, hoewel we misschien nog een paar goals hadden kunnen maken", meldde de Feyenoord-aanvoerder in gesprek met FOX Sports.

"Het klasseverschil was groot, dat lag ook aan ons. We begonnen heel scherp. Een paar weken geleden zagen we wat er gebeurde toen we net niet scherp genoeg waren. Over het vertoonde spel kunnen we zeer tevreden zijn."

Kuijt noemde het "triest om te zien" hoe FC Twente voor de dag kwam. "Als je een paar jaar geleden zag hoe sterk ze waren en welke problemen ze nu hebben..."

"Na de 1-0, 2-0 en 3-0 knakte er iets bij hen, daaraan kun je zien dat ze een jonge ploeg hebben."

Van Bronckhorst

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst kwam ondanks de royale zege met een puntje van kritiek. "Natuurlijk, vijf doelpunten maken is goed, daar ben ik tevreden over. Maar we hadden er nog wel wat meer kunnen maken. Dat is het enige wat ik de ploeg kwalijk kan nemen.''

Volgens Van Bronckhorst was het niet toevallig dat Feyenoord drie keer scoorde na voorzetten van de flanken. ''Daar hebben we tijdens de training veel aandacht aan gegeven. We wisten dat daar mogelijkheden lagen. Het is dan mooi om te zien dat het werkt.''

Kramer

Michiel Kramer kwam eindelijk van de 'nul' af in De Kuip. De spits had tot zondag niet gescoord voor eigen publiek, iets waar hij tegenaan hikte.

''Hij was er al vaak dichtbij. Het gaat op een gegeven moment in je hoofd zitten. Ik heb er veel met Michiel over gepraat, gezegd dat het moment vanzelf zou komen'', aldus Van Bronckhorst. ''Mooi dat hij nu met een doelpunt een bijdrage kon leveren.''