NEC heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht de derde competitiezege op rij geboekt: 1-0. Heracles Almelo en Excelsior kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Christian Santos was wederom de grote man bij promovendus NEC, dat op een knappe vijfde plaats staat met 23 punten. FC Utrecht is de nummer tien van de eredivisie met zestien punten.

De Venezolaanse spits Santos schoot in de 56e minuut een penalty overtuigend in de kruising, waardoor hij na dertien wedstrijden op tien eredivisietreffers staat en hij dit kalenderjaar al 23 goals heeft gemaakt.

De thuisploeg kreeg de strafschop omdat arbiter Pol van Boekel een lichte overtreding van Yassin Ayoub op Navarone Foor in de hoek van het zestienmetergebied bestrafte.

NEC heeft dit seizoen thuis alleen nog maar verloren van Ajax op 23 augustus. De ploeg van Ernest Faber is de beste promovendus na dertien duels sinds FC Blauw-Wit Amsterdam in het seizoen 1961/1962.

Bovendien is het pas de tweede keer in de clubgeschiedenis dat de Nijmegenaren zeven van hun eerste dertien eredivisiewedstrijden in winst hebben omgezet, na het seizoen 1977/1978.

Heracles-Excelsior

Heracles Almelo en Excelsior werden eerder op de dag maximaal beloond met 0-0 in een weinig onderhoudende wedstrijd in het Polman Stadion.

In de eerste helft kreeg Excelsior de beste kansen, terwijl na de hervatting Heracles iets dreigender was. Bij de thuisploeg maakte Oussama Tannane in de tweede helft zijn rentree na blessureleed.

De laatste keer dat Heracles Almelo in de eredivisie met 0-0 gelijkspeelde was op 22 januari 2011 tegen AZ.

Door de remise verzuimde Heracles in punten gelijk te komen met PSV. De ploeg uit Almelo staat vierde met 26 punten uit dertien wedstrijden. Met zestien punten bezet Excelsior de elfde plek.

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie