Louis van Gaal hoopt dat Cristiano Ronaldo verleid kan worden tot een terugkeer naar Manchester United.

Dat zegt de Nederlandse manager van 'The Red Devils' zondagochtend in verschillende Engelse media. Van Gaal vreest echter dat een speler van dat kaliber onhaalbaar zal zijn.

Ronaldo verkaste ruim zes jaar geleden naar Real Madrid, maar zou openstaan voor een rentree in Engeland. De 30-jarige Portugees stond tussen 2003 en 2009 ook al onder contract op Old Trafford.

"Wij kijken naar alle spelers, niet alleen naar Ronaldo", houdt Van Gaal zich aanvankelijk op de vlakte. "Maar zulke spelers zijn meestal niet haalbaar. Wat betreft Ronaldo: laten we rustig afwachten en vooral hopen. Er is geen trainer op de wereld die niet van hem gecharmeerd is."

Veel prijzen

De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal liet in een eerder stadium al optekenen minstens één nieuwe aanvaller te willen verwelkomen. Afgelopen zomer versterkte United zich nog met onder anderen Memphis Depay en Anthony Martial.

Als speler van United legde Ronaldo onder meer beslag op de Champions League en drie landstitels in Engeland.

De drievoudig wereldvoetballer van het jaar heeft al meermaals aangegeven niet onwelwillend te staan tegenover een terugkeer naar Manchester.