​Frank de Boer was zaterdag behoorlijk tevreden met het optreden van Ajax tegen SC Cambuur. De koploper rekende in de eigen Arena overtuigend af met de Friezen: 5-1.

De Amsterdammers leidden halverwege al met 4-1, mede door drie goals uit een hoekschop. Voetballend kwam Ajax er maar lastig door bij de ploeg uit Leeuwarden. "Zij speelden heel compact", analyseerde De Boer tegenover De Telegraaf.

"We hadden nog iets opportunistischer kunnen aanvallen. Maar al met al hebben we het redelijk gedaan. In de tweede helft hadden we nog wel veel druk kunnen blijven zetten, maar donderdag spelen we ook weer een zwaar duel bij Celtic. Het was goed zo."

Dat drie treffers voortkwamen uit een corner van Nemanja Gudelj stemde de 45-jarige oefenmeester tevreden. "Dat is mooi, want daar trainen we op."

Ook de Servische middenvelder zelf was blij dat zijn hoekschoppen goed aankwamen. "We trainen er veel op met Carlo l'Ami, de keeperstrainer, en je ziet dat het z'n vruchten afwerpt", aldus Gudelj tegen AT5. "We hebben dit seizoen al aardig wat goals gemaakt uit de corners."

Aanvoerder Davy Klaassen sloot zich voor de camera van FOX Sports aan bij zijn kompaan op het Amsterdamse middenveld. "We trainen er altijd op, maar nu ging het wel heel goed. De keeperstrainer is daar verantwoordelijk voor. Dus die zal blij zijn met ons."

Serero

De Boer had tegen Cambuur weer eens een basisplaats ingeruimd voor Thulani Serero, maar weet niet of hij de 25-jarige Zuid-Afrikaan donderdag ook weer in kan zetten tijdens het Europa League-duel met Celtic.

De middenvelder viel geblesseerd uit en zijn meespelen is twijfelachtig voor de ontmoeting in Glasgow. "Ik denk dat het niet ernstig is, maar hij voelde iets in zijn dijbeen. Donderdag wordt kort dag."

"Hetzelfde geldt voor Daley Sinkgraven. Dus ik denk dat er een extra middenvelder meegaat naar Celtic", voorspelt De Boer, die in Schotland ook geen beroep kan doen op Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi.

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie