PSV-trainer Phillip Cocu zag zijn ploeg zaterdagavond in het competitieduel met Willem II (2-2) fouten maken die tekenend zijn voor dit seizoen.

"In de eerste helft waren we heer en meester. Dan moet je elkaar na rust scherp houden in aanvallend en defensief opzicht. Ik vind niet dat we dat hebben gedaan", zei Cocu in Tilburg tegen FOX Sports.

De Eindhovenaren kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Gáston Pereiro, maar gaven het duel aan het begin van de tweede helft volledig uit handen. Erik Falkenburg scoorde twee keer in tien minuten.

"Ik had in de rust nog gezegd dat we een tandje bij moesten schakelen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Vooral niet gemakzuchtig worden, maar nóg meer geven. Helaas kwam dat besef pas na de 2-1."

Defensie

Cocu hekelt vooral de rol van de PSV-defensie bij de twee tegendoelpunten. "Met name die tweede treffer had nooit mogen vallen. We moeten korter dekken. Als we dat beter deden, denk ik dat we drie punten hadden gehaald."

De coach beseft ook dat dit geen incident was. "We moeten zorgen dat we defensief onze zaakjes op orde krijgen. Nu laten we twee duren punten liggen in een uitwedstrijd en daar baal ik van."