PSV heeft zaterdagavond duur puntenverlies geleden in de eredivisie. De Eindhovenaren kwamen bij Willem II niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Gastón Pereiro, die van trainer Phillip Cocu de voorkeur kreeg boven Luciano Narsingh, had PSV na elf minuten nog wel op voorsprong gezet met een slim lobje.

In de tweede helft zorgde Erik Falkenburg met twee doelpunten zelfs voor de Tilburgse voorsprong. Luuk de Jong redde twintig minuten voor tijd een punt voor zijn ploeg.

PSV verzuimde niet alleen de vierde competitiezege op rij te boeken, maar ook om in het spoor te blijven van koploper Ajax. De Amsterdammers wisten hun wedstrijd tegen SC Cambuur wel te winnen (5-1) en hebben nu een voorsprong van vier punten op de regerend landskampioen.

Feyenoord kan PSV zondagmiddag bovendien passeren op de ranglijst als het in eigen huis weet af te rekenen met FC Twente. Willem II schiet niet veel op met een punt. De ploeg van Jurgen Streppel staat na twaalf wedstrijden op de zestiende plek. 

Pereiro

PSV begon niet alleen met Pereiro, maar ook met Jorrit Hendrix en Nicolas Isimat-Mirin aan het duel met Willem II. Zij kregen van Cocu de voorkeur boven Adam Maher en Hector Moreno, die laat terugkwam van interlandverplichtingen met Mexico.

Pereiro luisterde zijn basisplek in de beginfase op met een doelpunt. De Uruguayaan kreeg de bal enigszins fortuinlijk via De Jong in de voeten en verschalkte doelman Kostas Lamprou van dichtbij met een slim lobje. 

In de tweede helft kwam Willem II meer aan voetballen toe en dat leidde direct tot de gelijkmaker. Falkenburg liep goed vrij bij een corner en kopte de voorzet hard achter Jeroen Zoet.

PSV was amper bekomen van de gelijkmaker, of het stond al bijna met 2-1 achter. Falkenburg zag zijn vrije trap door Zoet uit de verre hoek worden gebokst. Niet veel later was het wel raak.

De 27-jarige spits profiteerde van goed doorkoppen van Nick van der Velden, stond vrij in het strafschopgebied en schoot prima binnen.

De Jong

PSV, dat voor die 2-1 nog niet veel had laten zien in de tweede helft, moest op zoek naar gelijkmaker. Willem II hield nog wel even stand, maar moest een kwartier voor tijd capituleren. De Tilburgers verzuimden een corner goed weg te werken, waardoor De Jong helemaal vrij stond om de gelijkmaker binnen te schieten.

In de slotfase kregen beide ploegen geen hele grote kansen meer en liet PSV na drie competitiezeges op rij punten liggen.

Komende woensdag gaat de ploeg van Cocu in de Champions League op bezoek bij Manchester United.

Bekijk de stand en de uitslagen in de eredivisie