Jamie Vardy heeft zaterdag in de wedstrijd tegen Newcastle United voor het tiende Premier League-duel op rij gescoord, waardoor de spits van Leicester City het record van Ruud van Nistelrooij heeft geëvenaard.

De 28-jarige Vardy tekende in de blessuretijd van de eerste helft op aangeven van collega-spits Leonardo Ulloa voor de openingstreffer op St James' Park.

De Engelsman maakte daarmee zijn dertiende treffer in dertien competitiewedstrijden, waarmee hij topscorer is van de Premier League.

Van Nistelrooij vond in 2003 namens Manchester United ook tien duels op rij het net in de hoogste Engelse divisie. De Nederlander maakte zijn tiende treffer in die reeks eveneens op St James' Park.

Vardy maakte pas in het seizoen 2012/2013 als 25-jarige zijn professionele debuut, bij Leicester in het Championship. Vorig jaar kwam hij voor het eerst uit in de Premier League en was hij goed voor vijf goals in 34 wedstrijden.

De viervoudig international kan volgende week in de thuiswedstrijd tegen Manchester United proberen het record alleen in handen te krijgen.