Manchester United-manager Louis van Gaal sprak zaterdag na de moeizame 2-1 zege in het Premier League-duel met Watford vol lof over Memphis, die de score opende op Vicarage Road.

"Memphis speelde in de eerste helft geweldig, evenals Jesse Lingard", oordeelde Van Gaal.

"Dankzij deze twee spelers konden we veel kansen afdwingen. Memphis had een doelpunt het meest nodig bij ons. De rol die hij in deze wedstrijd vervulde, past het beste bij hem. Tijdens het WK vorig jaar in Brazilië heb ik hem ook zo laten spelen toen Robin van Persie en Arjen Robben geblesseerd waren. Ik wist dus dat hij dit goed kon."

Memphis speelde in een tweemansaanval. De 'Red Devils' zetten nog eens alles op alles om de zege binnen te slepen nadat Watford in de 87e minuut langszij kwam.

Met succes, want Bastian Schweinsteiger sloeg bij het ingaan van de blessuretijd toe: 2-1.

"We hadden niet zoveel tijd meer om te winnen, maar gelukkig huist er een goede spirit in het elftal. Eigenlijk was het ongelooflijk dat het nog lukte om de wedstrijd in de slotfase nog een ander aanzien te geven", vertelde Van Gaal aan de BBC.

"In die laatste vijf minuten kregen we nog veel kansen en maakten we een doelpunt. Dat was allemaal het gevolg van onze strijdlust. Ik ben er trots op de manager te zijn van deze spelers."

Koeman

Ronald Koeman kende later op de dag geen succes met Southampton. De Nederlandse manager zag zijn ploeg met 1-0 verliezen tegen Stoke City door een vroege goal van Bojan Krkic.

"We waren niet goed genoeg in de eerste helft", zei Koeman na afloop tegen de BBC. "In de tweede helft zag ik een goede reactie van de spelers en speelden we beter, maar ik moet toegeven dat Stoke de beste kansen had deze wedstrijd."

"Zij waren defensief zeer goed georganiseerd en dat moet je eindpass erg goed zijn. Onze voorzetten waren echter niet van het vereiste niveau."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League