Franz Beckenbauer, sleutelfiguur in het corruptieschandaal rond het WK voetbal van 2006 in Duitsland, heeft vrijdag scherpe kritiek geuit op de huidige leiding van de Duitse voetbalbond.

Een uitnodiging van Beckenbauer om openheid van zaken te geven, is genegeerd door de twee tijdelijke voorzitters, Reinhard Rauball en Rainer Koch.

"Wat is dat voor niveau'', klaagt de voormalige topvoetballer in de Süddeutsche Zeitung.

Beckenbauer was destijds voorzitter van het organisatiecomité dat het WK naar Duitsland wilde halen. Hij tekende vlak voor de stemming over de toewijzing een verdacht contract met toenmalig vicevoorzitter Jack Warner van de wereldbond FIFA.

Hij zou daarin van alles beloven aan de gevallen bestuurder uit Trinidad en Tobago, die inmiddels vanwege zijn rol in andere omkoopschandalen voor het leven is geschorst.

Brief

Beckenbauer zou in een brief aan Rauball en Koch hebben aangeboden over de kwestie te willen praten, maar kreeg geen reactie.

"Als je elkaar al zo lang kent en je hoort dan niets, behalve op televisie, ja wat moet je dan nog'', aldus 'Der Kaiser', die in de krant ook inhoudelijk in gaat op het contract met Warner. Dat is verdacht omdat het vier dagen voor de stemming is ondertekend.

"Het was goed bedoeld. Het ging in feite om ontwikkelingshulp aan de bond van Trinidad en Tobago. Er school geen kwaad achter.''

Beckenbauer onthult dat hij in zijn hoedanigheid als voorzitter van het organisatiecomité duizenden brieven en documenten ondertekende. "Ik heb altijd alles ondertekend, ik heb zelfs blanco ondertekend, maar wij hebben het WK van 2006 niet gekocht. Die beschuldiging is onterecht, want wij hadden helemaal geen geld.''