Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc beseft dat het moeilijk is voor zijn spelers om weer aan voetbal te denken na de aanslagen van vorige week in Parijs.

"De situatie is niet makkelijk", begon Blanc vrijdag zijn verhaal op een persconferentie. "Het leven gaat verder, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben afgelopen week ook psychologische hulp ingeschakeld."

"Iedereen is er door beïnvloed, en dat geldt niet alleen voor de spelers van PSG. Maar er heeft zich geen enkele speler bij mij gemeld om te zeggen dat hij niet wilde spelen."

Bij de aanslagen in de Franse hoofdstad kwamen 130 mensen om het leven. De Franse voetbalbond besloot desondanks om de competitie te hervatten zoals gepland.

"Wedstrijden worden gespeeld zoals vastgesteld. Ik denk dat dat een goede beslissing is geweest, ook al zal het niet voor iedereen makkelijk zijn om het veld in te gaan en te spelen. Maar als we niet spelen, dan zouden we de aanslagplegers gelijk geven", aldus Blanc.

Uitsupporters

PSG, waar de Nederlander Gregory van der Wiel onder contract staat, gaat zaterdag op bezoek bij Lorient. Omdat er te weinig politiemensen beschikbaar zijn, zijn er voorlopig geen uitsupporters welkom bij wedstrijden in de Franse profdivisies.

PSG gaat na dertien duels fier aan kop in Ligue 1. De titelverdediger heeft liefst tien punten voorsprong op nummer twee Olympique Lyon.

Vanwege de interlandperiode lag het competitievoetbal vorig weekend stil. Het nationaal elftal van Frankrijk dat tijdens de aanslagen rond het Stade de France vorige week vrijdag tegen Duitsland speelde, kwam afgelopen dinsdag wel al in Londen uit tegen Engeland.

Bekijk het programma en de stand in de Ligue 1