Lionel Messi is fit genoeg om zaterdagavond speelminuten te maken in de Spaanse topper tegen Real Madrid in Bernabeu. 

"Zaterdag beslis ik of Messi in de basis staat of niet. Of hij nou wel of geen speelminuten maakt, het goede nieuws is dat hij volledig fit is", zei trainer Luis Enrique vrijdagavond op de persconferentie in aanloop naar El Clásico.

Messi raakte eind september geblesseerd aan zijn knie en is sindsdien uit de roulatie. Vorige week hervatte de 28-jarige Argentijn de groepstraining bij de Catalanen.

Het nieuws over Messi komt op een goed moment voor koploper FC Barcelona, dat concurrent Real Madrid bij winst op zes punten achterstand zet in de Primera Division.

Desondanks benadrukt Enrique dat Barcelona zich bij een zege niet rijk rekent. "Het lijkt me duidelijk dat we willen winnen, maar deze wedstrijd is zeker niet beslissend voor de titelrace."

Uitdaging

Waar Enrique nog wat personele problemen kent, heeft zijn collega Rafael Benitez van Real Madrid zaterdag wel de beschikking over een volledig fitte selectie. Enrique weet dan ook wat zijn ploeg te wachten staat in Bernabeu.

"Een sterk Real Madrid. We moeten op ons best zijn om ze het moeilijk te maken. Mijn spelers houden van wedstrijden in een mooie atmosfeer, dus ik hoop dat het een mooi voetbalfeest wordt."

De topper tussen Real Madrid en FC Barcelona begint zaterdagavond om 18.15 uur. 

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division