PSV-trainer Phillip Cocu erkende vrijdag dat zijn ploeg een zware week achter de rug heeft, maar eist zaterdag toch een overwinning van zijn ploeg tegen Willem II.

"Het was een vreemde, moeilijke week voor ons allemaal", aldus Cocu op een persconferentie.

Hij doelde daarmee vooral op het overlijden van de vader van aanvaller Maxime Lestienne, maar ook op de gebeurtenissen rond het duel van Oranje tegen Duitsland.

Die wedstrijd, waar ook een aantal internationals van PSV bij waren, werd door terreurdreiging afgelast. Zelf was de trainer toevallig in Parijs op het moment van de aanslagen vorige week vrijdag.

"Het is best lastig om de draad dan weer op te pakken. Natuurlijk voetballen we en trainen we gewoon, maar dat het de een wat meer moeite kost dan de ander is normaal. Gelukkig hadden we vandaag iedereen bij elkaar, dat maakt het makkelijker om ons te focussen", aldus Cocu.

Goede reeks

De 45-jarige trainer hoopt dat zijn ploeg zaterdag de goede reeks van voor de interlandperiode kan voortzetten in het uitduel met Willem II.

Cocu verwacht een lastige avond. "Naar mijn idee staan ze te laag, want ze spelen goed voetbal en hebben veel kwaliteit. Het verschil lijkt groter dan het daadwerkelijk is, ook omdat ze behoorlijk wat pech hebben gehad. We hebben het traditioneel lastig in Tilburg, maar kunnen ons geen puntverlies veroorloven."

De oud-middenvelder kan tegen Willem II over een fitte selectie beschikken. Alleen de langdurig afwezigen Lestienne, Jetro Willems en Menno Koch zijn er niet bij.