Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst weet nog niet of hij zondag kan beschikken over Eljero Elia in het duel met FC Twente.

De aanvaller haakte vorige week af bij het Nederlands elftal met liesklachten. Hij trainde deze week nog niet met de groep mee.

“Eljero heeft vandaag individueel getraind. We hopen dat hij zaterdag bij de groep kan aansluiten”, aldus Van Bronckhorst vrijdag op een persconferentie.

De trainer kan verder beschikken over een fitte selectie. “De groep staat er goed voor richting zondag.” Hij wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven.

Ziyech

Van Bronckhorst beseft dat het huidige FC Twente zich niet meer laat vergelijken met de ploeg die nog niet zo lang geleden meestreed om de titel. ''Het is een trieste situatie voor de club die paar jaar geleden nog kampioen werd'', zei hij over de huidige nummer vijftien van de eredivisie.

De Feyenoord-trainer heeft ook vernomen dat Hakim Ziyech in de winterstop afscheid wil nemen van FC Twente. Hij beschouwt de middenvelder als 'potentiële versterking' voor Feyenoord. ''Maar op dit moment speelt er niets.''

Het duel tussen nummer drie Feyenoord en nummer vijtien FC Twente begint zondag om 14.30 uur.