Trainer Frank de Boer betreurt het feit dat Johan Cruijff stopt met zijn adviserende rol bij Ajax en dat de beleidsbepalers in de clinch liggen met hoofd jeugdopleiding Wim Jonk.

De bestuurlijke onrust bij Ajax bereikte vorige week het kookpunt toen de directie van de Amsterdammers besloot om het dienstverband met Jonk stop te zetten.

De oud-international is van mening dat het plan van Johan Cruijff niet goed wordt uitgevoerd en besloot daarop niet meer deel te nemen aan vergaderingen van het technisch hart. 

Na het wegsturen van Jonk, die zijn vertrek overigens nog wel aanvecht, besloot ook Cruijff zijn handen van Ajax af te trekken.

"Ik had liever gezien dat hij langs was blijven komen om zijn visie te geven", zei De Boer vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met SC Cambuur.

"Het is heel zonde dat er problemen zijn met Cruijff en Jonk. Maar om de gezamenlijke visie uit te voeren, moet je bij elkaar om tafel zitten. Dat is niet gebeurd."

Video: De Boer betreurt problemen met Jonk en Cruijff 

Visie

De Boer is daarnaast van mening dat Ajax zich altijd aan het plan van Cruijff heeft gehouden en dat het zijn visie ook in de toekomst goed zal uitvoeren.

"We hanteren altijd een aanvallende speelstijl en onze visie is gericht op presteren, het liefst met talentvolle jeugd. Wij zien het conflict met Jonk als arbeidsconflict, dus dat heeft weinig van doen met Plan Cruijff."