Ajax-trainer Frank de Boer kan zaterdag beschikken over Davy Klaassen en Jairo Riedewald in het duel met SC Cambuur.

Beide spelers kampten met een knieblessure, maar zijn inmiddels volledig hersteld. Klaassen en Riedewald meldden zich vorige week geblesseerd af bij Oranje voor de oefeninterland tegen Wales.

Daley Sinkgraven ontbreekt bij de Amsterdammers in de thuiswedstrijd tegen Cambuur. Hij is nog niet hersteld van een knieblessure.

Ook Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi zijn er niet bij. Bazoer raakte vorige week bij zijn debuut voor het Nederlands elftal geblesseerd aan een hamstring en wordt pas na zondag opnieuw onderzocht. El Ghazi raakte twee weken geleden tegen Fenerbahçe geblesseerd aan een enkel.

Cerny

De Boer heeft ook de 18-jarige Vaclav Cerny opgenomen in de selectie. De Tsjech maakte eerder dit seizoen al zijn eredivisiedebuut tegen Willem II. Verdediger Ricardo van Rhijn is gepasseerd en moet op de tribune plaatsnemen.

Bij Cambuur ontbreekt de geblesseerde Martijn van der Laan, terwijl ook de langdurig uitgeschakelde Marlon Pereira, Berend Schootstra en Calvin Mac-Intosch niet inzetbaar zijn.

Ook Sjoerd Overgoor en Bartholomew Ogbeche zijn er zaterdag nog niet bij, maar zij trainen vanaf maandag wel weer met de groep mee. Kai Heerings daarentegen is wel weer fit.

Het duel in de Arena begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van arbiter Ed Janssen.