Trainer John van den Brom is akkoord met zijn club AZ over een contractverlenging tot medio 2017, met een optie tot 2018.

Dat maakte de club uit Alkmaar vrijdag bekend op de eigen site.

Het huidige contract van de 49-jarige trainer loopt aan het einde van het seizoen af.

Van den Brom zei twee weken geleden al dat hij snel een akkoord verwachtte te bereiken. Hij is blij met de verlenging van zijn verbintenis.

"Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij AZ. Bij deze club zijn de voorwaarden aanwezig om te werken zoals ik dat graag wil. We hebben een fantastische staf en een spelersgroep met veel talent en ervaren spelers. Er zit nog veel rek in."

Talent

Ook de nieuwe directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ is verheugd dat Van den Brom langer blijft.  

"Sinds zijn komst naar AZ zijn de club en spelers individueel succesvol geweest. John heeft oog voor het ontwikkelen van talent. Dat is belangrijk voor een club als AZ, waar vaak belangrijke basisspelers een stap hogerop maken. John durft jonge spelers een kans te geven. AZ is daardoor momenteel bijvoorbeeld hofleverancier van Jong Oranje."

Van den Brom is in dienst van AZ sinds september 2014, toen hij Marco van Basten opvolgde. Vorig seizoen eindigden de Alkmaarders onder zijn leiding als derde in de eredivisie. AZ is de huidige nummer tien met vijftien punten uit twaalf duels.