Louis van Gaal kan zaterdag in de competitiewedstrijd van Manchester United tegen Watford niet beschikken over enkele belangrijke spelers. Onder anderen Wayne Rooney is niet fit genoeg om te spelen.

De 30-jarige aanvaller is ziek en ontbreekt in de wedstrijdselectie. Van Gaal heeft goede hoop dat zijn aanvoerder wel fit genoeg is om woensdag tegen PSV te spelen in de Champions League.

Ook Anthony Martial, Michael Carrick, Antonio Valencia en Marouane Fellaini ontbreken bij Manchester United tegen Watford. Het viertal is geblesseerd. De kans is groot dat Martial gewoon kan spelen tegen PSV op Old Trafford.

Door de personele problemen is de kans groot dat Memphis weer een kans in de basis krijgt. De 21-jarige vleugelspeler kende een sterkse seizoensstart, maar raakte zijn vaste plek in het elftal op ten duur kwijt.

Groot probleem

Van Gaal had van tevoren rekening gehouden met de afwezigheid van Martial, die tijdens de interlandperiode bij Frankrijk een blessure opliep. Dat ook Felliani niet fit genoeg is, leidt echter tot zorgen bij de coach van de 'Mancunians'.

"Ik had verwacht dat Feillaini weer op tijd fit zou zijn", zei van Gaal vrijdag op de persconferentie. "Dit is een grote tegenvaller, omdat we nog meer aanvallend ingestelde spelers missen. Dat wordt een groot probleem komende zaterdag."

Manchester United bezet de vierde plek in de Premier League met twee punten achterstand op koploper en stadsgenoot Manchester City.

Parijs

Van Gaal liet op de persconferentie weten dat hij heeft gesproken met Martial, Sebastian Schweinsteiger en Morgan Schneiderlin naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van vorige week vrijdag.

Het drietal kwam die avond in actie tijdens de oefeninterland Frankrijk-Engeland. "Wat ik met ze heb besproken blijft privé. Wij kunnen als voetbalclub niet heel veel doen, maar we kunnen er wel bij stil staan."

Voorafgaand aan alle Premier League-duels van komend weekend wordt dan ook het Franse volkslied gespeeld. "Dat is een mooi eerbetoon aan het Franse volk, alle slachtoffers en de nabestaanden. Ik denk dat het ze kracht kan geven", aldus Van Gaal.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League