Steven Gerrard wordt de laatste tijd in verband gebracht met een tijdelijke terugkeer bij Liverpool, maar de 35-jarige middenvelder van LA Galaxy stelt dat hij niet meer zal uitkomen voor een Europese club.

"Ik heb al een punt gezet achter mijn interlandloopbaan en hoef me niet meer te bewijzen in Europa", zegt Gerrard vrijdag in een interview met Eurosport.

Gerrard verruilde Liverpool afgelopen zomer na zeventien jaar voor LA Galaxy, maar kende slechts een kort seizoen in de MLS. In oktober werd LA Galaxy al uitgeschakeld in de play-offs.

Liverpool-coach Jürgen Klopp bood Gerrard aan mee te trainen in aanloop naar het nieuwe seizoen in Amerika, maar een definitieve terugkeer zit er in ieder geval niet in. 

"Ik moet zoveel mogelijk uitrusten om fit aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Het wordt een lang jaar, dus het is belangrijk om sterk terug te komen."

Kampioenschap

In de Verenigde Staten heeft Gerrard komend seizoen één belangrijk doel: kampioen worden met LA Galaxy. Iets wat hij bij Liverpool in al die jaren niet wist te bereiken. Dat zit de Engelsman nog steeds een beetje dwars.

"Ik moet in de spiegel kijken en samen met het team verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat we nooit de titel hebben gepakt. Maar het is ook gewoon heel lastig", stelt Gerrard. 

"Elk jaar pompen de eigenaren van Chelsea en Manchester City heel veel geld in de selectie, dus wordt het voor clubs als Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur steeds moeilijker om hoog te eindigen in de Premier League. Hier in Amerika is er veel meer balans. Ik klaag niet, maar zo is het nu eenmaal."