Jürgen Locadia denkt niet meer aan een vertrek bij PSV in de winterstop.

De aanvaller was deze zomer ontevreden over zijn rol bij de landskampioen en leek toen zelfs een breuk te forceren door niet op te komen dagen op een training.

"Na dat incident heb ik de knop omgezet. Ik heb op een dieptepunt gezeten, maar ik ben nu uit de duisternis gekomen", aldus Locadia tegenover De Telegraaf.

Afgesproken werd toen dat de club en de aanvaller in de winterstop over een oplossing zouden praten, maar dat hoeft inmiddels niet meer. “Ik ga het seizoen afmaken bij PSV”, stelt hij.

Locadia was vooral niet blij met zijn positie van hangende linksbuiten, maar ziet daar inmiddels ook de voordelen van in. 

"Deze positie biedt wel kansen. Ik heb het er ook met trainer Phillip Cocu over gehad, dat het een voordeel is voor een speler als hij veelzijdig is en op meerdere posities kan spelen", zegt Locadia.

Oranje

De van oorsprong centrale spits werd afgelopen week voor het eerst door bondscoach Danny Blind opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Locadia hoopte in het oefenduel met Duitsland op zijn eerste speelminuten voor Oranje, maar die wedstrijd in Hannover werd op het laatste moment afgelast wegens terreurdreiging.

"Het was best angstig. Als je daar stilstaat met die bus, weet je dat er van alles kan gebeuren. Je bent een groot object en er waren zoveel bedreigingen gaande. De sfeer in de bus was gespannen."

PSV, de huidige nummer twee in de eredivisie, gaat zaterdagavond op bezoek bij Willem II. Het duel begint om 20.45 uur.