Andrés Iniesta heeft goede hoop dat sterspeler Lionel Messi fit genoeg is om zaterdagavond aan de aftrap te staan bij FC Barcelona in de kraker tegen Real Madrid. 

De Argentijn liep eind september een knieblessure op en is nog altijd herstellende. Messi traint al wel weer een tijdje mee met de selectie van Barcelona, maar het is nog onduidelijk of hij fit genoeg is voor de kraker in Bernabeu.

"De ontwikkelingen zijn positief. Vandaag en morgen zal bekeken worden of hij mee kan doen. Ik hoop natuurlijk van wel, want voor ons is Messi een sleutelspeler in het elftal", aldus Iniesta donderdagavond op de persconferentie.

Barcelona begint zaterdag in ieder geval met drie punten voorsprong aan de Spaanse topper. Iniesta hoopt dat de Catalanen hun eigen spelletje kunnen spelen tegen de 'Koninklijke'.

"Beide teams hebben spelers met individuele kwaliteiten die een wedstrijd kunnen beslissen. Het is voor ons zaak dat we domineren en de kansen benutten. Winnen in Bernabeu geeft altijd een morele boost en blijft voor altijd in het geheugen hangen. Ik hoop ook nu weer op spektakel."

Real Madrid

Trainer Rafael Benitez van Real Madrid heeft de beschikking over een volledig fitte selectie. Gareth Bale liet de interland met Wales tegen Oranje vorige week nog schieten wegens een slepende kuitblessure, maar is weer hersteld.

"Ik heb nog niet veel gespeeld dit seizoen, maar ik voel me sterk en fit voor deze wedstrijd. Zaterdag wil ik er staan", meldde de aanvaller op de clubwebsite van Real Madrid.

Bale wordt sinds zijn komst naar Spanje in 2013 veelvuldig geplaagd door spierblessures. De kwetsuur die hem de afgelopen weken hinderde, liep hij op in het competitieduel met Levante op 19 oktober. Sindsdien speelde hij nog een helft, een kleine twee weken geleden tegen Sevilla. 

El Clásico begint zaterdagavond om 18.15 uur in Madrid.

Bekijk het programma in de Primera Division