Ronald Koeman kan zaterdag gewoon een beroep doen op verdediger Virgil van Dijk als Southampton het in de Premier League opneemt tegen Stoke City.

Dat bevestigde de oefenmeester donderdag. Van Dijk moest zaterdag na Wales-Nederland (2-3) nog het trainingskamp van Oranje verlaten wegens knieklachten.

"Hij is een paar dagen goed behandeld en heeft gisteren en vandaag goed getraind, waarbij hij geen terugslag kreeg. Hij is beschikbaar dit weekend", aldus Koeman.

De voormalig trainer van Feyenoord beschikt tot zijn tevredenheid over een fitte selectie, hoewel veel spelers in de voorbije dagen interlandverplichtingen hadden.

"Iedereen is vermoeid, maar we hebben geen blessures. Dat is altijd goed nieuws, zeker als zestien of zeventien spelers bijna twee weken weg zijn."

Parijs

De aanslagen in Parijs van vrijdag hebben ook Koeman niet onberoerd gelaten. De 52-jarige oefenmeester kan zich volledig vinden in het feit dat er komend weekeinde in de Premier League aandacht zal worden besteed aan de gebeurtenissen.

"Dat is een goede zaak. Volgens mij zijn er ruim zeventig Franse spelers in de Premier League, ook naar hen is het een mooi gebaar. Het is dan wel in Frankrijk gebeurd, maar het kan overal gebeuren."

Het duel met Stoke ziet Koeman met vertrouwen tegemoet, al weet hij dat zijn ploeg het zwaar te verduren zal hebben.

"Het is altijd moeilijk om Stoke te verslaan. Dat hebben we vorig seizoen ondervonden, want we speelden drie keer tegen ze en het was steeds lastig. Maar zij hebben het dus ook lastig tegen ons."

Southampton bezet momenteel de zevende plaats in de Premier League na twaalf speelronden. Stoke City staat twaalfde.

Bekijk de stand in de Premier League