Sergio Agüero heeft de training hervat na een hamstringblessure en hoopt zaterdag tegen Liverpool weer te kunnen spelen.

De spits van Manchester City heeft deze week de training hervat nadat een hamstringblessure hem ruim een maand aan de kant hield.

Agüero hoopt zaterdag tegen Liverpool weer te kunnen voetballen. "Ik doe alles wat ik kan om in topconditie te geraken voor deze wedstrijd'', zei de Argentijn donderdag.

Begin oktober kwam Agüero voor het laatst in actie. De spits maakte toen tegen Newcastle United in twintig minuten tijd liefst vijf doelpunten. Na zijn vijfde treffer ging hij naar de kant vanwege hamstringklachten.

Een paar dagen later stond hij toch in de basis bij een WK-kwalificatiewedstrijd van Argentinië, maar de 27-jarige spits werd al vroeg gewisseld. Hij bleek een scheurtje in zijn linkerhamstring te hebben.

City-trainer Manuel Pellegrini kan Samir Nasri zaterdag in ieder geval niet inzetten. De middenvelder staat nog zo'n drie maanden aan de kant met een kwetsuur aan zijn hamstring.

Sturridge

Aan de kant van Liverpool kan trainer Jürgen Klopp waarschijnlijk weer beschikken over Daniel Sturridge. De aanvaller is na enkele weken op de weg terug na een knieblessure.

"Hij is fit voor zover mogelijk. Hij heeft weer meegetraind, maar is nog niet topfit", zei Klopp. De voormalig trainer van Borussia Dortmund kan in ieder geval nog niet beschikken over Jordan Henderson (voetkwetsuur) en Mamadou Sakho (knieblessure).

"Jordan is op de goede weg. Misschien staat hij volgende week weer op het trainingsveld. Bij Mamadou ziet het er ook goed uit, maar ik kan nog niet zeggen wanneer hij terug is."

Manchester City gaat na twaalf wedstrijden aan kop in de Premier League. Liverpool is de nummer tien.

Bekijk de stand in de Premier League