Arsenal-manager Arsène Wenger heeft donderdag op een persconferentie zijn pleidooi herhaald dat er meer dopingcontroles moeten plaatsvinden in het voetbal.

"Het is een totaal verkeerde gedachte dat we als voetbal volledig immuun zijn voor dopingproblemen, alleen omdat we voetballers zijn", aldus Wenger.

De 66-jarige Fransman sprak vorige week in L'Equipe al zijn zorgen uit als reactie op het geruchtmakende WADA-rapport over systematisch dopinggebruik in de Russische atletiek.

"We kunnen niet onze ogen sluiten voor deze problemen", zei Wenger donderdag. "Ik wil dat ook clubs worden bestraft als een speler wordt betrapt. En ik wil meer en betere testen, want wat we nu doen is alleen maar oppervlakkig."

"Als je nu een uitwedstrijd speelt in de Champions League, dan verlies je vaak twee uur aan de dopingcontrole omdat een speler geen urine kan produceren. Terwijl een bloedtest maar een paar minuten duurt en op veel meer stoffen kan controleren. In andere sporten gebeurt het al, waarom kunnen wij dat niet doen?"

Arsenal verloor in september in de Champions League van Dinamo Zagreb, wiens middenvelder Arijan Ademi later betrapt werd op doping. Hij heeft donderdag een hoorzitting over zijn zaak.