Wesley Sneijder heeft bij Galatasaray voorlopig te maken met Claudio Taffarel als trainer. De Braziliaanse oud-keeper is naar voren geschoven als tijdelijke vervanger van Hamza Hamzaoglu.

Galatasaray zette Hamzaoglu woensdag op straat. Taffarel (49) werkt al jaren als assistent bij de Turkse topclub.

Vorig jaar was hij ook al even hoofdtrainer na het ontslag van Cesare Prandelli. De Braziliaan zit zaterdag als eindverantwoordelijke op de bank bij de competitiewedstrijd van Galatasaray tegen Antalyaspor.

Taffarel speelde tussen 1988 en 1998 meer dan honderd interlands voor Brazilië. Hij veroverde met de 'Seleção' in 1994 de wereldtitel en hielp zijn land vier jaar later weer aan een finaleplaats.

Hamzaoglu

Woensdag liet Galatasaray weten dat het beëindigen van de samenwerking met Hamzaoglu in goed overleg is gegaan. Volgens de trainer zelf ligt dat iets anders, zo blijkt uit een verklaring.

"Het bestuur liet weten niet meer met mij te willen samenwerken. Ik wil de supporters bedanken voor hun steun", aldus de 45-jarige Turk.

Oud-international Hamzaoglu was tussen 1991 en 1995 als speler actief voor 'Cim Bom Bom'. Tussen 2013 en 2014 was hij assistent-bondscoach van Turkije onder Fatih Terim.