Trainer Arjan Veurink baalt van de uitschakeling in de Champions Leauge met de vrouwenploeg van FC Twente, maar is ook trots op de geleverde prestaties.

De ploeg uit Enschede ging woensdagavond in de achtste finales met 1-0 onderuit bij FC Barcelona nadat het een week eerder thuis met dezelfde cijfers had verloren.

"Over twee duels is de uitschakeling terecht", aldus Veurink tegenover RTV Oost. "Uiteindelijk hebben we alleen hier in de tweede helft ons niveau gehaald. Dat is te weinig. We kwamen moeilijk onder de druk uit."

Het verschil in kwaliteit gaf volgens de oefenmeester de doorslag. "We hadden de verkeerde tactiek en hadden aan de bal een hoger niveau moeten laten zien. Je ziet dat Barcelona verder is dan wij."

Desondanks denkt Veurink dat FC Twente, dat een ronde eerder nog verrassend te sterk was voor Bayern München, iets heeft laten zien waarmee het vrouwenvoetbal in Nederland verder kan.

"We hebben wel iets goeds gedaan dit seizoen in de Champions League. Zowel voor het vrouwenvoetbal bij FC Twente als voor Nederland. Dan overheerst toch de trots en de hoop dat we dit in de toekomst beter kunnen uitbouwen."

Record

Vorige week zaten er in de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Barcelona liefst 15.637 toeschouwers op de tribune.

Dat aantal betekende een record voor een voetbalwedstrijd voor vrouwen in Nederland. Bij het play-offduel van Oranje voor het WK vorig jaar november in Den Haag tegen Italië (1-1) waren ruim 13.000 mensen aanwezig.