Leicester City-aanvaller Jamie Vardy kan zaterdag in het uitduel met Newcastle United een Premier League-record van Ruud van Nistelrooij evenaren. Newcastle-verdediger Daryl Janmaat hoopt dat te voorkomen.

"We moeten ons goed voorbeiden op Vardy, maar ik hoop dat we hem kunnen afstoppen. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij niet zal scoren tegen ons", aldus Janmaat in gesprek met Sky Sports.

De 28-jarige Vardy heeft in zijn laatste negen Premier League-wedstrijden op rij gescoord. Met een goal in Newcastle evenaart de Engels international het record van Van Nistelrooij, die in 2003 namens Manchester United tien duels op rij het net vond.

"We weten dat het niet makkelijk is om hem af te stoppen, want hij is erg snel", zegt Janmaat. "Maar wij hebben ook wat snelle verdedigers, en misschien ben ik wel de snelste."

Vardy hoopt op tijd fit te zijn voor het duel op St. James Park. Hij moest afzeggen voor de interlands van Engeland tegen Spanje en Frankrijk vanwege een heup- en liesblessure.

Verrassend

Leicester City staat na twaalf duels verrassend op een derde plek, op maar één punt van koplopers Manchester City en Arsenal. Topscorer Vardy heeft twaalf van de 25 doelpunten van de ploeg van coach Claudio Ranieri gemaakt. Newcastle staat zeventiende in de Premier League.

Newcastle United-Leicester City begint zaterdagmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk de stand in de Premier League