Supporters van Ajax willen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd van hun club tegen SC Cambuur hun onvrede duidelijk maken over de bestuurlijke chaos bij hun club.

De supportersclub roept op de vakken van de Zuid-tribune en vakken waar de fans van VAK 410 staan in de eerste helft leeg te houden.

''Hiervoor zullen de ingangen op de desbetreffende vakken worden 'geblokkeerd''', valt te lezen in een statement.

''Wij verwachten de volledige medewerking van iedereen op de desbetreffende vakken. Verzoek is om instructies op te volgen, zodat iedereen de tweede helft binnen is en er geen problemen ontstaan tijdens de doorstroming.''

Op de Zuid-tribune en de Vakken voor Vak 410 volgt de meest fanatieke aanhang van Ajax de duels van hun club.

Ego's

Het boycotten van de eerste helft zou met verschillende fangroeperingen besproken zijn. ''Als politiek en ego's gaan winnen, gaat onze club kapot'', valt er onder meer om de Facebook-pagina van de F-side te lezen.

Maandag maakte Johan Cruijff bekend dat hij zich terugtrekt als adviseur van de club waar hij al vanaf zijn vijfde levensjaar over de vloer komt.

Hij vindt het onbegrijpelijk dat Ajax hoofd opleiding Wim Jonk wil ontslaan en zegt dat zijn plannen niet goed worden uitgevoerd.