Het Europese avontuur van de vrouwenploeg van FC Twente is voorbij. De return in de achtste finales van de Champions League werd woensdag met 1-0 verloren van FC Barcelona.

Een week eerder ging FC Twente in Enschede al met dezelfde cijfers onderuit. Net als in die wedstrijd zorgde Olga Garcia woensdag in Spanje voor de enige treffer van de wedstrijd.

Garcia zette de thuisploeg woensdag na 25 minuten op voorsprong, nadat keepster Marieke Ubachs FC Twente al een aantal keer had behoed voor een achterstand.

Ook in de tweede helft was Barcelona aanvankelijk het meest gevaarlijk. FC Twente kwam goed weg bij een afstandsschot tegen de paal. Aan de andere kant raakte Stefanie van der Gragt nog de lat. Gescoord werd er niet meer.

Record

In de vorige ronde was de ploeg van trainer Arjan Veurink over twee duels nog verrassend te sterk voor Bayern München. Dat zorgde er mede voor dat er in de thuiswedstrijd tegen Barcelona liefst 15.637 toeschouwers waren.

Dat aantal betekende een record voor een voetbalwedstrijd voor vrouwen in Nederland. Bij het play-offduel van Oranje voor het WK vorig jaar november in Den Haag tegen Italië (1-1) waren ruim 13.000 mensen aanwezig.