De Turkse bondscoach Fatih Terim heeft dinsdag na afloop van het oefenduel in Istanbul tussen Turkije en Griekenland (0-0) kritiek geuit op de eigen fans.

Een deel van de Turkse aanhang floot tijdens de minuut stilte voorafgaand aan het duel voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Ook was er boe-geroep en 'Allahu Akbar', wat 'God is de grootste' betekent, te horen.

"We moeten onszelf niet zo laten zien. Als onze fans zich zo gedragen, wordt het moeilijk om begrip te krijgen van de rest van de wereld", aldus Terim op de persconferentie na afloop.

"Waarom kunnen we niet een minuut respect opbrengen? Boe-geroep en gefluit, waar komt dat vandaan? We zijn beter dan dit. Als ons dit zou overkomen, zouden we erg boos zijn. We kunnen nu juist voorkomen dat voetbal het slachtoffer wordt van terrorisme", stelt Terim.

Het was de eerste keer in acht jaar dat beide landen tegenover elkaar stonden.  Griekenland en Turkije hebben een geschiedenis van conflicten met elkaar, onder meer over de Turkse en Griekse delen van het eiland Cyprus.

De Turkse premier Ahmet Davutoglu en zijn Griekse collega Alexis Tsipras waren aanwezig bij het duel.

Video: Fluitconcert tijdens minuut stilte voor duel Turkije-Griekenland