De Franse bondscoach Didier Deschamps toonde zich na afloop van de emotionele oefeninterland van dinsdagavond in en tegen Engeland (2-0 nederlaag) dankbaar voor de Engelse steun.

"We willen iedereen bedanken voor het tonen van solidariteit met Frankrijk", zei Deschamps na het duel op Wembley. "We zijn dankbaar dat niet alleen de fans in het stadion maar het hele land ons gesteund heeft."

De wedstrijd in Londen stond in het teken van de bloedige aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs. Voor het begin van de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden als eerbetoon aan de slachtoffers en werd het Franse volkslied massaal meegezongen.

"Dat was een zeer oprecht, speciaal, emotioneel en grandioos moment", aldus Deschamps, die vrijdag met zijn ploeg een oefenduel met Duitsland speelde in Parijs op het moment dat de aanslagen gepleegd werden. "We hebben een moment gehad van gemeenschappelijk rouw en dat is goed voor ons geweest."

"Tijdens het spelen van 'La Marsillaise' hadden we allemaal heel, heel sterke emoties. Iedereen heeft zijn eigen wijze om die te tonen, maar het was absoluut een moment waar iedereen bij elkaar kwam."

Video: Marseillaise klinkt in Wembley stadion:

Hodgson

Het was na de aanslagen in Parijs enige tijd onzeker of de wedstrijd tussen Engeland en Frankrijk door zou gaan, maar na overleg met de FA besloot de Franse voetbalbond om de nationale ploeg toch te laten afreizen naar Engeland om daar een 'duel van solidariteit' te spelen.

"Dit duel had een sportieve betekenis, maar op het menselijke vlak was het nog veel en veel belangrijker. Dat was het belangrijkste aspect van deze wedstrijd", meldde Deschamps.

De Engelse bondscoach Roy Hodgson sprak van "een zeer indringende gebeurtenis. Het was echt alles wat ik ervan verwacht had. We hebben alles bereikt wat we wilden wat betreft de herdenking. Een daad van verzet was beter dan het alternatief."

De Franse aanvoerder Hugo Lloris stelde dat zijn ploeg niet de vereiste concentratie had om voor de overwinning te spelen. "Maar het ging vandaag vooral om solidariteit. Het leven gaat door, dus dat moeten wij ook doen."

Alles over de aanslagen in Parijs