De selecties van het Nederlands elftal en de nationale voetbalploeg van Duitsland hebben dinsdagavond hun hotels verlaten en zijn weer huiswaarts gekeerd.

Het elftal van bondscoach Danny Blind vertrok even voor 22.00 uur via de achteruitgang uit het spelershotel en stapte vervolgens in de bus.

"Ze zijn veilig op weg", verklaarde directeur betaald voetbal Bert van Oostveen dinsdagavond.

"Het gaat er niet om of ze met een vliegtuig of met de bus naar Nederland gaan. Er was geen reden meer om hier te blijven."

Klaas-Jan Huntelaar en Bas Dost, beiden actief in de Duitse Bundesliga, zijn op eigen gelegenheid naar huis gegaan.

Duitsland

Ook 'Die Mannschaft' heeft het hotel verlaten. "De spelers zijn onderweg naar huis", bevestigt een woordvoerder van de Duitse voetbalbond op een persconferentie.

Een uur voor de vriendschappelijke ontmoeting in Hannover werd de wedstrijd op last van de politie afgelast en werd de HDI Arena ontruimd.

Zowel wereldkampioen Duitsland als Oranje was op dat moment per bus onderweg naar het stadion en moest plotsklaps omkeren om zich weer veilig terug te trekken in hun hotels.

Beide ploegen waren slechts vijf minuten verwijderd van het stadion.

Video: Voetbalstadion ontruimd vanwege terreurdreiging

Veltman

​De selectie van het Nederlands elftal schrok behoorlijk nadat de oefeninterland afgelast werd.

"We staan veilig nu", liet verdediger Joël Veltman in een eerste reactie weten aan AT5. "Even afwachten hoe nu verder."

De spelers van het Nederlands elftal mochten verder niet meer reageren van de KNVB.

'Concreet gevaar'

De oefentinterland werd afgelast omdat er "serieuze plannen" zouden zijn geweest om iets tot ontploffing te brengen. Er zou sprake zijn van een "concreet gevaar voor heel Hannover".

Thomas de Maiziére, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, vertelde op een persconferentie dat er geen explosieven zijn gevonden en dat er niemand is gearresteerd.

Eerder werd de vriendschappelijke wedstrijd tussen België en Spanje ook al afgelast. Vrijdag vonden er nog aanslagen plaats rond Frankrijk-Duitsland in Parijs.