Bondscoach Mehmed Bazdarevic van Bosnië uitte maandag kritiek op scheidsrechter Björn Kuipers na afloop van het met 2-0 verloren play-offduel met Ierland, waardoor de Bosniërs het EK van volgend jaar in Frankrijk misliepen.

Een omstreden penalty, die benut werd door John Walters, leidde de zege voor de Ieren in. Kuipers floot voor een handsbal van verdediger Ervin Zukanovic in het strafschopgebied.

Bazdarevic wilde op een persconferentie niet ingaan op dat specifieke moment. "Daar wil ik het niet over hebben, wat dat kan consequenties hebben. Toch wil ik wel zeggen dat de scheidsrechter zijn werk niet goed gedaan heeft in deze wedstrijd."

Walters zorgde in de tweede helft ook voor de tweede Ierse goal. De 55-jarige Bosnische bondscoach vond het moeilijk om over de nederlaag te praten. "Het team dat ons verslagen was sterk en had meer kansen. Wij speelden zo goed als we konden en probeerden net zo agressief te spelen als de Ieren. Ik ben erg teleurgesteld over het resultaat en baal voor onze fans."

Bosnië slaagde er nog nooit in om zich te plaatsen voor het EK.