De Franse bondcoach Didier Deschamps is net als zijn hele selectie aangedaan door de aanslagen in Parijs van vrijdag. Hij kijkt met gemengde gevoelens vooruit naar het oefenduel met Engeland van dinsdag.

In de aanloop naar de wedstrijd op Wembley konden de Fransen op veel steun rekenen vanuit Engeland.

"Ik wil de Engelse fans bedanken voor hun medeleven. Ik weet zeker dat de wedstrijd van morgen een emotionele gaat worden", aldus Deschamps.

"Ik ga het niet hebben over de beslissing om de wedstrijd door te laten gaan. We zijn hier om onze kleuren blauw, wit en rood met misschien nog wel meer trots te vertegenwoordigen dan voorheen."

Deschamps benadrukt dat de sportieve belangen door de dramatische gebeurtenissen even niet tellen. "Het wordt een speciale wedstrijd. Het zal meer zijn dan een voetbalwedstrijd tussen twee grootmachten."

Explosies

Vrijdag waren tijdens Frankrijk-Duitsland de explosies van buiten het stadion te horen. De wedstrijd ging gewoon verder en na afloop raakten de toeschouwers bij het horen van het nieuws in paniek.

"We hoorden de explosies, maar realiseerden ons niet wat er gaande was. Dat kwam pas na de wedstrijd", keek Deschamps maandag terug.

Zowel de Duitse als de Franse ploeg bleef die nacht in het Stade de France. "Toen we hoorden dat Duitsland in het stadion wilde blijven, heb ik Joachim Löw gezegd dat wij ook zouden blijven."

Maandagavond werd bekend dat het EK van 2016 gewoon door Franrijk wordt georganiseerd. De UEFA benadrukte dat er alles aan wordt gedaan om het toernooi veilig te laten verlopen.

Hodgson

Ook de Engelse bondscoach Roy Hodgson vindt het treffen tussen Engeland en Frankrijk op Wembley speciaal. De keuzeheer accepteert dat de wedstrijd doorgaat.

"Wat de beslissing ook was geworden, we respecteren het", aldus Hodgson. "Ik begrijp volledig dat de Franse autoriteiten een duidelijke mening hadden en de wedstrijd door wilden laten gaan."

"We gaan ons best doen om er een goede wedstrijd van te maken, maar we kunnen niet voorbij gaan aan de ernst van de situatie. Het is dinsdag pas vier dagen na de verschrikkelijke aanslagen, die vat hebben op iedereen."

Bij de volksliederen op Wembley zal de tekst van de Franse hymne op de schermen in het stadion verschijnen. Hodgson roept de Engelse fans op om mee te zingen.

"Je moet Frans kunnen om het mee te kunnen zingen, maar ik roep alle Frans sprekenden in het publiek op om het te doen."