De beveiliging rond het Nederlands elftal is opgeschroefd voor de oefeninterland dinsdag in en tegen Duitsland. 

De spelersbus werd maandagmiddag, nadat Oranje was geland op de luchthaven van Hannover, door een aantal Duitse motoragenten begeleid naar het hotel in de stad.

Rond het onderkomen van de selectie van bondscoach Danny Blind zijn ook meer politiemensen dan normaal op de been.

De Duitse politie heeft de veiligheidsmaatregelen voor de vriendschappelijke wedstrijd flink aangescherpt, naar aanleiding van de terreuraanslagen vrijdag in Parijs.

De 'Mannschaft' speelt in de Franse hoofdstad toen buiten het Stade de France bommen afgingen. Rond het spelershotel van de Duitsers in Barsinghausen, iets buiten Hannover, zijn de wegen maandag afgesloten door de politie. Het hotel zou voor aankomst van de wereldkampioenen eerst met speurhonden zijn doorzocht.

Stadion

De politie van Hannover patrouilleert dinsdag in grote getale door de stad. De agenten zijn bewapend met machinepistolen en nemen speurhonden mee. Ook in en rond de HDI Arena, het stadion waarin Duitsland en Oranje tegen elkaar spelen, zijn extra veiligheidsmensen op de been.

''De politie zal duidelijk zichtbaar zijn'', zei de korpschef van Hannover maandag op een persconferentie. Hij wilde om tactische redenen niet zeggen hoeveel agenten precies worden ingezet.

De KNVB heeft sinds zaterdag intensief contact met de Nederlandse en Duitse autoriteiten over de extra veiligheidsmaatregelen. ''De lijnen met de ambassade en het ministerie zijn erg kort'', zei een woordvoerder van de bond.

De wedstrijd tussen Duitsland en Nederland begint dinsdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Hongaarse scheidsrechter Viktor Kassai.