Na dertig jaar afwezigheid maakt Hongarije komende zomer zijn rentree op een eindronde. De tweevoudig verliezend WK-finalist plaatste zich zondagavond voor het EK in Frankrijk door Noorwegen te verslaan in de play-offs.

"We hebben zeer goed gespeeld. Niet alleen vandaag, maar ook in de wedstrijden daarvoor", vertelde bondscoach Bernd Storck van Hongarije na de 2-1 zege in Boedapest. Donderdag won de ploeg van voormalig PSV'er Balazs Dzsudzsak al met 1-0 in Noorwegen.

"Het fundament hebben we al gelegd in Oslo. Ik denk dat we in beide wedstrijden voor de goede tactiek kozen, dat is de sleutel van het succes."

Storck beseft dat Hongarije niet als favoriet afreist naar het EK. "Veel van onze spelers hebben geen basisplaats bij hun club, maar ik heb vertrouwen hen. Ze spelen zonder angst en met vertrouwen. Ik denk dat we het verdienen naar het EK te gaan, voor honderd procent."

Hongarije-Noorwegen in beeld

Verdiend

De Noorse bondscoach Per-Mathias Högmo noemde de uitschakeling van zijn team verdiend. "Over twee wedstrijden gezien waren zij de betere ploeg."

"Helaas kregen we vandaag niet de kansen die we donderdag wel kregen. Het is heel jammer dat we toen zes à zeven goede mogelijkheden misten."