Als gevolg van liesklachten kan bondscoach Danny Blind dinsdagavond in het oefenduel met Duitsland niet beschikken over Eljero Elia.

De aanvaller van Feyenoord wordt vervangen door Jürgen Locadia. De PSV'er maakte nooit eerder deel uit van de selectie van Oranje.

Nederland werkt met een 20-koppige spelersgroep toe naar het duel in Hannover. Met vier spelers is PSV de hofleverancier in het keurkorps van Blind. 

Later op zondag wordt duidelijk of de wedstrijd doorgaat na de terreuraanslagen in Parijs.

Rainer Koch, één van de twee interim-voorzitters van de Duitse voetbalbond DFB, meldde zaterdagavond dat de wedstrijd ondanks de terreuraanslagen in Parijs gespeeld moet worden. ''Ik denk dat we er alles aan moeten doen om deze wedstrijd mogelijk te maken."

Rouwbanden

Als de vriendschappelijke confrontatie in Hannover doorgaat, spelen beide landen met rouwbanden. Voor de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden, net als bij alle andere interlands van deze dagen.

Het Nederlands elftal verblijft momenteel nog in Wales waar zondag een training in Cardiff op het programma staat. De formatie van bondscoach Danny Blind won vrijdagavond in een oefenduel met 3-2 van Wales.

In een eerder stadium haakten Riechedly Bazoer en Virgil van Dijk al af wegens een blessure. Arjen Robben komt evenmin in actie tegen Duitsland.

De 31-jarige aanvaller koos ervoor om alleen tegen Wales te spelen omdat hij geen risico's wil nemen in de eerste weken na zijn rentree.