De oefeninterland tussen Duitsland en het Nederlands elftal gaat dinsdag waarschijnlijk gewoon door. Rainer Koch, één van de twee interim-voorzitters van de Duitse voetbalbond DFB, vindt dat de wedstrijd ondanks de terreuraanslagen in Parijs gespeeld moet worden. 

''Ik denk dat we er alles aan moeten doen om deze wedstrijd mogelijk te maken'', zei Koch in het tv-programma Sportstudio van de ZDF.

Een definitieve beslissing valt in de loop van zondag, als vertegenwoordigers van de DFB en de KNVB overleg hebben. De interland staat dinsdag in Hannover op het programma.

De Duitse ploeg heeft een belangrijke stem in het wel of niet doorgaan van de wedstrijd. De 'Mannschaft' speelde vrijdag in Parijs een oefeninterland tegen Frankrijk toen buiten het Stade France bommen afgingen. De spelers bleven uit voorzorg de hele nacht in het stadion en keerden zaterdag aangeslagen terug in eigen land.

De Duitse bond gaf ze zaterdag vrijaf en zei toen geen overhaaste beslissing te nemen.

Reinhard Rauball, de andere interim-voorzitter van de DFB, zei zaterdag ook al dat de oefeninterland tegen Oranje wat hem betreft door gaat. ''Persoonlijk zou ik graag zien dat de wedstrijd doorgaat, juist om de terroristen hun triomf niet te gunnen'', aldus Rauball.

Zijn collega Koch benadrukte dat van een 'feestwedstrijd' in ieder geval geen sprake zal zijn. ''Het kan geen wedstrijd worden waarbij de 'wave' door het stadion trekt.'' Als de vriendschappelijke confrontatie in Hannover doorgaat, spelen beide landen met rouwbanden. Voor de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden, net als bij alle andere interlands van deze dagen.

Oranje

Het Nederlands elftal verblijft momenteel nog in Wales waar zondag een training in Cardiff op het programma staat. De formatie van bondscoach Danny Blind won vrijdagavond in een oefenduel met 3-2 van Wales.