Klaas-Jan Huntelaar heeft er begrip voor als de interland tussen Duitsland en Nederland dinsdag in Hannover wordt afgelast. De spits van het Nederlands elftal stelt dat voetbal momenteel bijzaak is.

Huntelaar hoorde vrijdagavond het tragische nieuws over de aanslagen in Parijs vlak na de oefenzege van Oranje op Wales (2-3).

''Eerst in de kleedkamer. Vervolgens kwam er via de media steeds meer slecht nieuws naar buiten", zei de aanvaller zaterdagmiddag in de stromende regen na de training van het Nederlands elftal op het speelveld van het luxe Hensol Castle vlakbij Cardiff.

''Ik heb het gevolgd op internet en Twitter enzo. Het werd maar erger en erger."

​De oefeninterland van Oranje komende dinsdag tegen Duitsland staat op losse schroeven. De Duitsers speelden tegen Frankrijk, terwijl in Parijs en in het stadion aanslagen werden gepleegd.

Eenmaal terug in het spelershotel zocht Huntelaar via Whatsapp contact met Leroy Sané, zijn Duitse ploeggenoot bij Schalke 04. ''Hij was voor het eerst bij de nationale ploeg", wist de nummer twee op de topschutterslijst aller tijden van Oranje.

''Hij vertelde dat ze in de kleedkamer zaten en het stadion niet mochten verlaten. Daar zit je dan. Weg vrijheid, opgesloten in een stadion. Ze konden en wilden niet terug naar het hotel, waar een dag eerder ook al een bommelding was geweest. Tijdens de wedstrijd had niet iedereen het helemaal meegekregen geloof ik. Maar daarna natuurlijk wel."

'Gekken'

''Wat een gekken" , zei Huntelaar over de daders. ''En het is ook al niet de eerste keer in Parijs. Ik weet ook niet of Duitsland dinsdag nog wil oefenen tegen ons. Aan de ene kant moet je misschien nooit voor terreur zwichten. Dat klinkt mooi, maar dat is wellicht ook makkelijk gezegd. Alles wordt misschien anders als het heel dichtbij komt."

"Ik weet echt niet hoe de schrik er in zit bij de spelers van Duitsland. Ik heb begrepen dat zij van de Duitse bond mogen bepalen of de wedstrijd doorgaat. Het zou heel goed kunnen dat hun hoofd even niet naar een oefeninterland tegen ons staat. Wat ze ook beslissen. Ik heb er alle begrip voor."