In de stromende regen is het Nederlands elftal zaterdagmiddag rond 13.45 uur Nederlandse tijd aan de eerste training voor het oefenduel met Duitsland begonnen. Trainer Danny Blind oefent op het veld voor Vale Castle bij Cardiff met zijn wisselspelers van het gewonnen duel van vrijdagavond met Wales (2-3).

Van de spelers die de basis legden voor de oefenzege traint alleen Jasper Cillessen op het veld. De tien veldspelers oefenen in een nabijgelegen sportschool.

Riechedly Bazoer en Virgil van Dijk hebben het trainingskamp van Oranje inmiddels verlaten. Zij raakten geblesseerd in het duel met Wales. Arjen Robben maakte afgelopen week al bekend dat hij het duel met Duitsland overslaat.

Het is nog onduidelijk of het vriendschappelijke duel met Duitsland doorgaat. Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, overlegt zaterdag met de Duitse voetbalbond DFB over de oefeninterland.

Duitsland

De spelers van 'Die Mannschaft' zijn zaterdag met de schrik in hun lijf teruggevlogen naar Duitsland. Ze speelden vrijdagavond een oefenwedstrijd tegen Frankrijk in het Stade de France in Parijs, waar terreuraanslagen in de stad meer dan 120 mensen het leven kostte.

De spelers weten nog niet of ze dinsdag willen voetballen tegen Oranje. De Duitse bond heeft ze vrijaf gegeven en zal geen overhaaste beslissing nemen.

Oranje heeft zondag nog een training in Cardiff op het programma staan en zou maandag naar Hannover vliegen.