Bondscoach Danny Blind van Oranje was vrijdag na de zege op Wales (2-3) niet te spreken over de manier waarop de tegentreffers vielen.

"Het was heel vervelend dat we weer twee goals uit spelhervattingen hebben tegen gekregen'', foeterde Blind voor de camera van SBS6.

"Daar hadden we juist veel aandacht aan besteed. In de kwalificatie kregen we er ook drie of vier binnen uit een corner of vrije trap. Dat moet echt nog veel beter."

"We barsten van de lengte, maar we stonden wel weer te slapen en met de rug naar de situatie. Dan heb je de juiste focus niet en mis je het totaaloverzicht. Daardoor lieten we Wales terugkomen in de wedstrijd, terwijl we al met 3-1 of 4-1 hadden kunnen leiden.''

Blind was uiteraard zeer tevreden over de productieve inbreng van zijn aanvoerder Arjen Robben, goed voor twee doelpunten in Cardiff.

"Zonder zijn kwaliteit en zijn ervaring kunnen we nog niet en dat geldt ook voor Wesley Sneijder. Het was goed dat Arjen als aanvoerder er weer bij was. Voor het team was dat fantastisch. Jammer dat hij dinsdag tegen Duitsland niet van de partij is.''

Robben laat uit voorzorg de oefeninterland in Hannover aan zich voorbijgaan. De aanvaller is nog maar net hersteld van een liesblessure.