Karim Benzema heeft vorige week tijdens een politieverhoor toegegeven dat hij betrokken is bij de afpersingszaak van zijn ploeggenoot Mathieu Valbuena.

Dat meldt persbureau AFP. De aanvaller van Real Madrid erkende dat hij moest bemiddelen tussen zijn vriend Karim Zenati en Valbuena.

Zenati zou over een sekstape beschikken van Valbuena. Benzema vertelde tegen zijn ploeggenoot bij de Franse nationale ploeg dat zijn vriend bij hem in Lyon langs zou komen als hij wilde dat de tape vernietigd zou worden.

"Ik schaam me voor mijn vriend Karim, omdat ik sinds hij uit de gevangenis is altijd voor hem gezorgd heb. Zelfs toen hij nog vast zat. We zijn erg goede vrienden", aldus Benzema.

Geen contact

De 31-jarige Valbuena, middenvelder van Olympique Lyon, zou 150.000 euro moeten betalen om te voorkomen dat de tape openbaar gemaakt werd.

"Als je er niets aan wilt doen, heb ik je gewaarschuwd. Het is jouw leven", zo citeert Benzema in een door radiostation Europe 1 uitgezonden telefoongesprek met Zenati wat hij tegen Valbuena heeft gezegd. 

Tegen Benzema is afgelopen week een juridisch onderzoek ingesteld wegens mogelijke betrokkenheid bij de afpersing. De rechter bepaalde dat Benzema voorlopig geen contact mag hebben met Valbuena.

Beide spelers zijn niet geselecteerd door de Franse bondscoach Didier Deschamps voor de oefeninterlands van Frankrijk tegen Duitsland en Engeland.