De Duitse oud-minister Otto Schily wist niet van de deal die Franz Beckenbauer sloot met de omstreden FIFA-functionaris Jack Warner.

Dat zegt hij vrijdag tegen de krant Bild. Schily was toezichthouder van het organiserend comité voor het WK 2006, waarvan Beckenbauer voorzitter was.

Kort voor de verkiezing van de WK-organisator in 2000 tekende Beckenbauer een dubieus contract met voormalig FIFA-bestuurder Jack Warner, waarin de inmiddels voor het leven geschorste bestuurder uit Trinidad en Tobago WK-tickets en steun aan coaches van de CONCACAF werd beloofd in ruil voor steun voor het Duitse WK-bid.

Donderdag meldde de Süddeutsche Zeitung al dat zeker twee topmannen bij de Duitse bond DFB wisten van die deal: voormalig secretaris-generaal Horst Schmidt en ''nog zeker één andere topfunctionaris''.

Schmidt erkende vrijdag zelf het contract tussen Beckenbauer en Warner te hebben gezien, zo meldt Bild. "En ik denk dat ik niet de enige was'', zei hij zonder namen te noemen. 

De DFB ondernam echter geen actie, maar verzweeg de deal met Warner. Duitsland kreeg het WK 2006 bij de verkiezing in 2000 toegewezen met 12 stemmen tegen 11.