Zlatan Ibrahimovic weet nog niet of hij zijn interlandloopbaan vervolgt als Zweden er niet in slaagt zich te plaatsen voor het EK 2016.

De Zweedse ploeg strijdt zaterdag en dinsdag in een play-off tegen Denemarken om een ticket voor het toernooi volgend jaar in Frankrijk.

Op de vraag of het voor hem voorbij is na de play-offs, zei Ibrahimovic donderdag op een perscoferentie: "We zullen zien''. Vervolgens voegde hij daaraan toe: "Als je het nu aan me vraagt, zeg ik nee. En na de play-offs? Dat weet ik niet."

De eerste play-offwedstrijd tussen de twee Scandinavische landen wordt in de Zweedse hoofdstad Stockholm gespeeld. De return is in Kopenhagen. Als Zweden het redt staat de 33-jarige Ibrahimovic voor zijn vierde EK.

De voorbereiding van Zweden en Denemarken in beeld

De spits van Paris Saint-Germain wil er heel graag bij zijn. "Ik heb Zweden op de wereldkaart gezet en in clubverband Frankrijk nu ook. Ik wil er daarom graag een EK spelen.''

Mocht de 109-voudig international (59 doelpunten) besluiten te stoppen bij Zweden dan heeft het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie voor Rusland geen last van hem.

Beide landen zijn ingedeeld in groep A. Frankrijk, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg completeren de groep.