Hoofd opleidingen Wim Jonk heeft donderdag zijn werkzaamheden bij Ajax hervat. Eerder deze week meldde Ajax dat het de samenwerking met de oud-middenvelder wil beëindigen.

Volgens VI moet Jonk vóór vrijdag 17.00 uur laten weten of hij instemt met de vertrekregeling die Ajax hem heeft aangeboden.

Tegenover AT5 wilde Jonk daar niet op ingaan. "We gaan lekker trainen", was het enige wat hij zei toen hij donderdag richting het trainingsveld liep.

Volgens de clubleiding van Ajax is er sprake van een onoverbrugbaar meningsverschil. Jonk (49) weigerde al maanden aan te schuiven bij vergaderingen van het zogeheten technisch hart.

In dit orgaan zitten directeur spelersbeleid Marc Overmars, trainer Frank de Boer en assistent-trainer Dennis Bergkamp. Edwin van der Sar is voorzitter van het technisch hart.

Antwoord

Woensdag vertelde Jonk aan De Telegraaf dat hij het niet eens is met de gang van zaken. "Ik weet niet waar ik aan toe ben. Ik heb ze die vraag gesteld en hoop daar snel antwoord op te krijgen."

Johan Cruijff hekelde donderdag het besluit van de Ajax-leiding om te breken met Jonk. "Het is omdat Wim zich er niet bij neerlegt, anders had ik het voor gezien gehouden."