Bondscoach Chris Coleman rekent vrijdag tegen Oranje op een zware wedstrijd voor Wales, ondanks dat het om een oefeninterland gaat.

"Ik hoor mensen spreken over een vriendschappelijk duel, maar ik geloof niet dat zulke wedstrijden bestaan", zei Coleman donderdag op de persconferentie in de aanloop naar het duel in Cardiff.

"We spelen tegen een goede ploeg. Nederland is weliswaar aangeslagen en bezig met bouwen na het missen van het EK, maar je kunt ze ook vergelijken met een gewond dier en dus zal het een flinke strijd worden."

Tegenvaller voor de 42-jarige Coleman is dat hij in het Cardiff City Stadium niet kan beschikken over sterspelers Gareth Bale en Aaron Ramsey. De vleugelspeler van Real Madrid en de middenvelder van Arsenal hebben zich geblesseerd afgemeld, maar dat wil de bondscoach niet als excuus gebruiken.

"Onze kracht is niet dat we twee spelers van wereldklasse hebben, maar juist dat we een sterk collectief vormen. En andere spelers kunnen ook opstaan."

Beste ploegen

In tegenstelling tot Nederland plaatste Wales zich wel voor het toernooi volgend jaar in Frankrijk. Vorig jaar waren de rollen omgedraaid in de aanloop naar het WK.

"In juni 2014 speelden we ook vriendschappelijk tegen Nederland", weet Coleman, die destijds in de Arena met 2-0 verloor met zijn ploeg. "Het is best bijzonder hoe de situatie in zo’n korte tijd kan veranderen."

Coleman, die sinds 2012 bondscoach is van Wales, vindt het wel jammer dat Oranje ontbreekt op het EK. "Ik had ze graag in Frankrijk gezien. De beste ploegen horen erbij te zijn."

Donderdag om 18.45 uur (Nederlandse tijd) is de persconferentie van bondscoach Danny Blind in Cardiff. De wedstrijd begint vrijdag om 20.45 uur (Nederlandse tijd) en staat onder leiding van de Franse arbiter Benoît Bastien.

Wales-Nederland is vrijdag vanaf 20.45 uur rechtstreeks te zien op NU.nl en SBS6.